Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο Ενεργειακή συνεργασία: Βάση Μακροχρόνιας και Αμοιβαία Επωφελούς Σχέσης

1_haee_russia_greece_2016_eventsadmin

 

 

Στo πλαίσιo του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός Pommel Holdings Inc συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, στις 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το ενεργειακό συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016», θα τιμήσουν με ομιλίες τους οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών κ. Sergey Lavrov και κ. Νίκος Κοτζιάς, ο ΥΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Yanovsky Anatoly καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες.

Αποτελούμενο από τρεις άξονες, το συνέδριο θα παρουσιάσει μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στις ενεργειακές σχέσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τους.  Συγκεκριμένα, μετά τις προσφωνήσεις των  ανώτατων επισήμων των δύο χωρών, θα εξεταστούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και προοπτικών της στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.

© 2016 entex.uowm.gr

Font Resize